دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از آیین رونمایی از سند توسعه صنایع دستی؛ 

صنایع دستی شاه کلید میراث فرهنگی است/ ۴ کارگروه عملیاتی سند توسعه صنایع دستی تشکیل شد 

صنایع دستی شاه کلید میراث فرهنگی است  ۴ کارگروه عملیاتی سند توسعه صنایع دستی تشکیل شد 
آئین رونمایی از سند ملی توسعه صنایع دستی  جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز دهم دی ماه با حضور صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، برگزار شد.
کد خبر : 949527

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، آئین رونمایی از سند ملی توسعه صنایع دستی  جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز دهم دی ماه با حضور صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مریم جلالی معاون صنایع دستی و جمعی از مدیران میراثی در سالن امفی تیاتر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.

مریم جلالی در ابتدای مراسم ضمن خوش آمدگویی به خانواده صنایع دستی گفت: تلاش کردیم عزت‌مندی هنر ایران را مورد توجه قرار دهیم. همه معاونین وزارت تا معاونین رئیس جمهور آمدند تا یادآوری کنند تا ساحت‌های مختلف صنایع دستی یک شاه کلید است و خواستیم با این سند پاسخی برای سوالات باشیم.

وی در ادامه افزود: این سند مصداق همت، غیرت و جمعی از دلداده گی فرهنگ و هنر است، ما خانواده بزرگی هستیم، آمدیم تا مرامنامه‌ای تولید کنیم و کار زیرساختی و اصولی شود، صنایع دستی در این سند کار جهادی کرد با جایی قرارداد نبست و هنرمندان خودجوش در طول یک سال و نیم تدوین و ۲۶۰نفر پای کار بودند که تجلی مناسک سازمانی شود . کار ما بافتن و دوختن است، بافتیم و دوختیم تا این پیکره را با هم افزایی جلو ببریم.

وی اظهار داشت: خواستیم سند مردم سازی تدوین شود و ذی نفعان وارد شدند، این سند گامی برای تحقق برنامه هفتم است تکلیف برنامه هفتم مشخص شد. وفاق ، کلیدواژه امروز ماست و ما امروز به بصیرت و‌ مقاومت نیاز داریم، این ایام بنام شهید سلیمانی هم هست ، او یادمان داد چطور خانواده محور حرکت کنیم، این سند فقط هنر نیست پیوند هنر و معیشت است. رونمایی از سند توسعه صنایع دستی بهانه‌ای است که  همه زندگی مان را در بر بگیرد. 

وی با بیان اینکه ما شاه کلیدیم در عین تعهد به گذشته به آینده نگاه داریم، یادآور شد: دال این اتفاق زنان و دختران تولید کننده این مملکت هستند.حمایت جناب اقای خسروپناه و‌ میز فرهنگی و دیگر اساتید باعث شد اینجا باشیم. ما در خود میراث نیاز به همجوشی داشتیم و بنظرم صنایع دستی ریشه این وزارتخانه است.

وی توضیح داد: همین الان چهار کارگروه برای این سند تشکیل و احکامشان اعلام خواهد شد.  

سپس محمدعلی ودود پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من هم یک سرباز فرهنگی هستم که عمرم را وقف این عرصه کردم، دکتر جلالی این سند را یکی از مرغان سیمرغ دانستند، من معتقدم این سند می تواند با جا به جایی کلمه ملی از قبل کلمه توسعه به قبل از کلمه صنایع دستی، مکتوبی از توسعه ادبیات فرهنگی ما باشد . 

وی در ادامه افزود: عربستان سال ۲۰۲۵ را سال صنایع دستی معرفی کرده است؛ مخاطبم جامعه هنری است که بگویم اگر کنار هم نباشیم، همه حذف می شویم . پس باید سعس کنیم همه کنار هم بهترین باشیم. 

عبدالکریم حسین زاده معاون رییس جمهور در امور روستایی و عشایر سپس عنوان کرد: در همین لحظه که خاورمیانه غرق در خون هست و اتفاقات عجیبی رخ می‌دهد، ما در یک فضای گرم و دوستانه نشستیم. من تصور می‌کنم ایرانیت تنها حوزه‌ای است که با هر گرایش هنری، فکری، سیاسی و قومی و مذهبی کنار هم قرار می‌گیریم، وقتی این چتر کوچک می‌شود بخش عظیمی از جامعه خارج می‌ماند. هرچه حلقه واسط ما باشد ، باید با همه ایمان از ان پاسداشت بشود. 

وی اظهار داشت: هنر نامیراست و ماندگار می شود. من این وفاق ملی در دولت را رمز مانایی و حفظ از همه مخاطرات می دانم که با هم بودن و عشق به وطن است. با ما تاریخ نامهربان و‌ کمی هم خودمان نامهربان بودیم ما پنج هزارم درصد صنایع دستی در دنیا را در دست داریم ، هشتصد میلیارد گردش مالی صنایع دستی در دنیاست و ما خیلی فاصله داریم درحالیکه جزو بالاترین تنوع های صنایع دستی در دنیا هستیم انشالا ذر این دولت بتوانیم این اتفاقات را رقم بزنیم. 

وی اظهار داشت: ما در حوزه کشورهای هم تاریخ و فرهنگ نیاز به سند داریم، من گریه ام میگیرد اگر  فرش ما تحریم شود چون، فرش ما هویت ماست . پس ما دنبال فرمول های جدید باید باشیم تا سبد جدید داشته باشیم ، دیپلماسی اقتصادی  برگ برنده ما در درون کشور است. 

وی در پایان گقت: ما تمایل داریم با وزارت میراث کار کنیم، توصیه میکنم و درخواست دارم بنظرم حلقه واسط همه معاونت های توسعه روستایی و مناطق محروم باشیم و این حوزه باید شکوفا شود، خصوصا اقتصاد پایدار روستایی را باید داشته باشیم. 

سپس زهرا بهروز آذر معاون زنان در دولت گفت: اینجا برایم فرصت یادگیری شد و بنوبه خودم از مسئولان متشکرم است. در عرصه صنایع دستی باید به زنان عزیز فعالمان در کشور پرداخت. صنایع دستی هویت ملی و تاریخ ایران را نشان میدهد چون یک هنر نیست یک داستان است.

وی در ادامه افزود: ما هم در معاونت زنان در کنار شما هستیم و امیدواریم در این مسیر بیش از پیش موفق باشید.

وی همچنین به نقش پررنگ زنان در این عرصه اشاره کرد و افزود: «بیش از 70 درصد تولیدکنندگان و هنرمندان صنایع‌دستی، زنان هستند که محصولات خود را با عشق و هدف ایجاد خیر عمومی تولید می‌کنند. این عشق و هنر نسل به نسل در خانواده‌ها منتقل شده و امروز حتی کودکان نیز در این حوزه فعال هستند.»

بهروزآذر با اشاره به حمایت‌های دولت گفت: «ما در معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری کنار خانواده بزرگ صنایع‌دستی هستیم و از هیچ تلاشی برای رشد و توسعه این حوزه فروگذار نخواهیم کرد.»

این سند با هدف سیاست‌گذاری برای رونق سرمایه‌گذاری در صنایع‌دستی، تسهیل ورود تولیدات ایرانی به بازارهای جهانی و در راستای اجرای اسناد کلان فرهنگی کشور تهیه و تدوین شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب